неделя, 20 септември 2009 г.

Мистерията на житните кръгове





Дали световният феномен на житните кръгове е доказателство за кацания на НЛО, или са причинени от естествени сили? Каква е целта на тези кръгове направени от човешки ръце?

Мистериозните кръгове, които се появяват в пусти полета или култивирани ферми, станаха обществено достояние през 80те години, когато житните кръгове бяха открити в Англия. Тогава, през 1991г., се появиха двама мъже, които заявиха, че всичко е една шега, която започва през 70те години. Един от тях дори демонстрира пред камерите как се прави.

Но, както показва документалният филм, това разкритие не сложи край на спекулациите. Документирано е как крыговете се появяват последователно в различни държави. Други факти показват, че кръговете се появяват и в историята: в Средновековието те са били наричани "Дяволски кръгове " или "Магиоснически кръгове", а през 1678 г. е открит кръг издълбан в дърво и познат като "Косящият дявол".

Днес е много разпространено твърдението, че повечето от формите са направени от хора. Други все още правят опити да опровергаят това. В голяма степен житните ктъгове все още си остават мистерия.

Тази програма е част от известната поредица "Мистериите на историята" по History Channel, и търси отговори от филмови материали, експерти и свидтели. Филмът си заслужава да бъде изгледан.




Мистерията на житните кръгове
Излъчено през: Януари 2001
Продължителност: 41 минути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог